martes, 24 de febrero de 2015

Joves Socialistes secunda la vaga estudiantil del 26F contra el model universitari “3+2”

  • Acusen al PP de “desmantellar” l’ensenyament públic i voler “privatitzar” el seu accés
  • El model “3+2” ha sigut rebutjat per la comunitat universitària per plantejar-se sense diàleg ni consens


Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) estarà present en les mobilitzacions estudiantils que tindran lloc dijous 26 de febrer als centres universitaris de País Valencià, amb motiu de la jornada de vaga general convocada pels principals sindicats d’estudiants, per a mostrar el seu “profund rebuig” al model universitari “3+2″ impost pel Govern de Rajoy, segons el qual els graus passaran a ser de tres anys i els màsters de dos.

El Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, ha anunciat que els i les joves socialistes participaran activament en la jornada de protesta del 26F “al carrer i a les aules”, en defensa d’una universitat pública i de qualitat per a totes i tots els estudiants, i ha animat especialment als joves de famílies treballadores a “rebel·lar-se contra l’amenaça” del Ministre Wert de privatitzar l’ensenyament públic, sumant-se a aquestes mobilitzacions.

Per a Muñoz, el sistema universitari “3+2” que pretén imposar el Partit Popular, suposa “una altra punyalada” a la ja castigada universitat pública. Segons ha explicat, aquest canvi “innecessari i sense consens”, restringirà l’accés a la universitat a milers de joves que hui estan sent “expulsats” per no poder fer front a la pujada de taxes, incapaços d’assumir un nou encariment de les matrícules. D’altra banda, Muñoz comparteix la indignació de la comunitat universitària, davant l’absència de debat i diàleg sobre aquest nou sistema.

Finalment, Muñoz ha reivindicat la proposta de Ximo Puig d’impulsar un “pacte valencià” per l’Educació, que blinde aquesta competència i garantisca la igualtat d’oportunitats i qualitat del nostre model educatiu, davant de “l’absoluta mercantilització de la universitat, amb una mesura que només afavoreix als centres privats i que dinamita la igualtat d’oportunitats”, ha denunciat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario