martes, 25 de noviembre de 2014

President feminista

  • Exigeixen la recuperació d’Educació per a la Ciutadania, plans coeducatius i una formació afectiu-sexual “real” en les aules
  • Denuncien la retallada de mitjans per a atendre a les 20.000 valencianes víctimes de la violència masclista
Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) ha presentat hui, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, una bateria de mesures per a “frenar i prevenir des de les aules” la violència masclista entre les i els joves i adolescents valencians.
El Secretari General de Joves Socialistes, José Muñoz, ha recordat que “la millor arma contra la violència de gènere està en les aules”, per la qual cosa, des de l’organització juvenil, exigeixen la recuperació de l’assignatura Educació per a la Ciutadania, a més de la implantació de plans coeducatius i de “formació real” en matèria afectiu-sexual, així com la posada en marxa de campanyes de sensibilització i denúncia de la violència masclista, que incloguen “de forma integral” continguts de gènere i ensenyament no sexista.
D’altra banda, Muñoz ha denunciat la retallada, en els últims dos anys, del 48% del pressupost de la Generalitat Valenciana destinat a actuar contra la violència de gènere, així com “l’abandó” de les associacions de dones i atenció a les víctimes per part del Consell que dirigeix Alberto Fabra, amb l’únic objectiu, afirma, de “tornar a silenciar i relegar a l’àmbit privat la violència contra les dones”.
El jove socialista ha assenyalat així mateix a la LOMQE, la contrareforma educativa del PP, com una llei “masclista” per no contemplar l’educació en igualtat de sexes, ni la formació per a la prevenció i resolució de conflictes en casos de violència en parelles joves, tal com apunta l’associació Jutges per a la Democràcia.
Segons l’Observatori de Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, al País Valencià són 16 de cada 10.000 les dones que el 2014 han presentat denúncies per maltractament. No obstant açò, augmenta la xifra de dones que abandonen el procés després de presentar denúncia. Quatre dones valencianes han sigut assassinades per la seua parella en el que portem d’any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario