miércoles, 22 de octubre de 2014

Joves Socialistes recolza la vaga estudiantil contra la LOMQE i retallades de María José Català.


• Reclamen un ensenyament “públic, dign i de qualitat” davant de la “política del caos” de la consellera d’Educació

• Criden a “rebel·lar-se” contra l’aplicació de la LOMQE, l’eliminació de línies en valencià, retallada en beques i falta de professorat

El Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) José Muñoz, ha mostrat hui el suport de l’organització juvenil a la vaga d’estudiants convocada aquest dijous en tots els centres educatius del País Valencià. Una nova jornada de protesta que denuncia, per part de l’estudiantat i professorat, l’atac frontal del PP contra l’ensenyament públic, en forma de retallades, deteriorament d’instal·lacions i, també enguany, de l’aplicació de l’anomenada “Llei Wert”, la contrareforma educativa que representa la LOMQE.

José Muñoz ha expressat així el suport de Joves Socialistes a la manifestació estudiantil convocada a les ciutats de Castelló, València i Alacant, afirmant que les mobilitzacions continuaran “fins que dimitisquen la consellera Català i el ministre Wert, o hi haja un urgent canvi de Govern que frene el desmantellament de l’Educació pública”. En aquests termes s’ha referit Muñoz contra la “política del caos” dels Governs del PP, ha dit, basada en la retallada de beques i enduriment de les condicions d’accés, pujada de taxes universitàries, reducció de beques de transport i de menjador, manca de professorat o l’eliminació de diferents línies en valencià.

Així doncs, el líder de Joves Socialistes rebutja aquestes mesures per “atemptar contra la igualtat d’oportunitats, especialment dels estudiants procedents de famílies amb menys recursos”, ha subratllat. A més, Muñoz ha afirmat que Joves Socialistes defensa un model educatiu alternatiu, on “la prioritat” és que les administracions “salden el deute amb les universitats i els centres públics, hi haja col·legis on ara hi ha barracons, es contracte més i millor professorat, s’aposte per la llengua pròpia i l’escola siga un espai de convivència, integrador, laic i democràtic”.

Finalment, José Muñoz anima “a tots els joves que pateixen les retallades de drets i d’oportunitats” a participar en la jornada de vaga i manifestacions, ja que “només una resposta forta i col·lectiva en el carrer i en les aules, pot demostrar que hi ha alternatives a la seua política i que no anem a deixar que seguisquen xafant els nostres drets”, ha destacat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario