jueves, 18 de septiembre de 2014

Joves Socialistes demana la dimissió de la consellera Català per la seua política “caòtica i incompetent”.

Catala-abandona-alcaldia-Conselleria-Educacion_TINIMA20111230_0447_5

  • Se sumen a la vaga educativa i manifestacions en defensa d’un ensenyament “públic, digne i de qualitat”  • Criden a “rebel·lar-se” contra l’aplicació de la LOMQE, retirada de línies en valencià, retallada en beques i falta de professorat


El Secretari General de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV) José Muñoz, ha mostrat hui el suport de l’organització juvenil a la vaga d’estudiants convocada aquest divendres a tots els instituts del País Valencià. Una nova jornada de protesta que torna a denunciar, per part de l’estudiantat i professorat, l’atac frontal del PP contra l’ensenyament públic, en forma de retallades, deteriorament d’instal·lacions i, també enguany, amb l’aplicació de l’anomenada “Llei Wert”, la contrareforma educativa que representa la LOMQE.


José Muñoz ha volgut expressar així el seu recolzament a aquesta vaga d’estudiants, afirmant que les mobilitzacions continuaran “fins que dimitisquen la consellera Català i el ministre Wert, o hi haja un urgent canvi de Govern que ature el desmantellament de l’Educació pública”. En aquests termes s’ha referit Muñoz contra la “política del caos” que estan duent a terme els Governs del PP, de retallada de beques i enduriment de les condicions d’accés, pujada de taxes universitàries, la reducció de beques de transport i de menjador, manca de professorat o l’eliminació de diferents línies en valencià.


D’aquesta manera, el líder de Joves Socialistes rebutja aquestes mesures per “atemptar contra la igualtat d’oportunitats, especialment dels estudiants procedents de famílies amb menys recursos”, ha subratllat. A més a més, Muñoz ha afirmat que Joves Socialistes defensa un model educatiu alternatiu, on “la prioritat” siga que les administracions “salden el deute amb les universitats i els centres públics, hagen col·legis on hui hi ha barracons, es contracte més i millor professorat, s’aposte per la llengua i l’escola siga un espai de convivència, integrador, laic i democràtic”.


Finalment, José Muñoz anima “a tots els joves que pateixen les retallades de drets i d’oportunitats” a participar en la jornada de vaga i manifestacions que convocades en tot el País Valencià, ja que “només una resposta forta i col·lectiva en el carrer i en les aules, pot demostrar que hi ha alternatives a la seua política i que no anem a deixar que seguisquen xafant els nostres drets”, ha afirmat.


JSPV - Joves Socialistes del País Valencià

No hay comentarios:

Publicar un comentario